Bij KTEC leren de kinderen grenzen te stellen en te houden. Ze leren om te gaan met pesterijen door een non agressieve houding en handelingen te verrichten. Vechten mag niet, verdedigen mag wel. Wij leren kinderen niet te vechten (agressief te zijn), maar zichzelf te verdedigen.
Wij hebben speciaal voor de kinderen  een anti pest programma, die wij op de scholen aanbieden en waarmee we onze jeugdige leden voeden om weerbaar /assertief te zijn.
Wij letten op de houding en hun motoriek en sturen aan daar waar nodig is en geven adviezen aan de ouders. Op speelse manier leren ze discipline, respect en zelfvertrouwen opbouwen .

Jeugd Boksen en kickboksen
Dit is voor kinderen die ook aan wedstrijden binnen het vechtsysteem willen meedoen. Wij vechten vanuit een verdediging en niet vanuit een aanval. Hierdoor beperk je stoten en trappen naar je hoofd. Wij gebruiken geen blocks met armen en benen. Hierdoor is de kans op blessure minimaal . Wij houden rekening met de gezondheid van de kinderen die nog in de groei zijn . Daarom hebben wij geen bokszak training. (Wij trainen meteen op een partner).
De spieren en botten moeten nog groeien en door tegen een bokszak te trappen en te stoten, kan dit gezondheidsklachten veroorzaken aan de gewrichten en aanhechtingen, die pas op latere leeftijd zichtbaar en voelbaar wordt.

Jeugd Judo Geen wachtlijst!
Judo is een zeer geschikt opvoedkundige sport voor de jeugd. Je leert veilig vallen, rollen, en tegelijk jezelf te verdedigen.
Judo biedt grote lichamelijke voordelen, (verbeteren en versterken van de motoriek), respect en discipline, maak je nieuwe vrienden en is goed voor de sociale vorming.
Door de Judo training bouw je je sociale en lichamelijke intelligentie. Je leert je lichaam en emoties goed te beheersen, een zeer goede balans op te bouwen, en lichamelijke communicatie te ontwikkelen.
Je val breek technieken en rol technieken zorgen ervoor dat je veiliger valt, als je valt, niet alleen in de dojo maar ook op straat. Worpen en grondgevecht zorgen ervoor dat je jezelf leert verdedigen tegen pesten en agressie. Door regelmatig jezelf spelenderwijs te meten met andere leerlingen, leer je je capaciteiten kennen en ontwikkelen, en vorm je je karakter. Hierdoor krijg je vanzelf een gezond zelfvertrouwen.

Een proefles kan op iedere dag.

Ervaren is geloven.

Neem contact op voor meer informatie.

Contact

Schinkelsebaan 1

2908 LE Capelle aan den IJssel

+31 (6) 55801701