Kurodaiya Tactical fighting ( het vechtsysteem van Kurodaiya),is vooral bedoeld als aanvulling op standaard Kickboksen, Boksen, semi contact, full contact,MMA en grappling.

Het Kurodaiya systeem is sinds 1990 ontwikkeld en getest door toegewijde professionals met uiteenlopende disciplines in de wereld van vechtsport, zelfverdediging, politie en strijdkrachten (military close combat). Door toepassing van nieuwe wetenschappelijke inzichten in het biomechanische proces is Kurodaiya de nieuwste fase in de evolutie van vechtsport en zelfverdediging.

De technieken zijn specifiek ontworpen om snel en simpel aan te leren. Kurodaiya kent geen vaste (drill) patronen.

Vooral wedstrijdvechters, zowel amateur als professional, kunnen hun kwaliteiten en resultaten hiermee drastisch verbeteren.

 

Op dit moment zoeken wij nog meer ervaren amateurs of professionele wedstrijdvechters die zich willen bekwamen in het Kurodaiya systeem, het willen toepassen en erkennen in de ring.

 

Binnen deze tactische stijl maken we geen gebruik  van blocks, maar leren we we elke stoot of trap optimaal te pareren om deze tegelijkertijd effectief te counteren. Dit voorkomt niet alleen eigen blessures en pijn, maar creëert ook betere en snellere counter mogelijkheden. Dit betekent natuurlijk niet dat we alles incasseren in plaats van te verdedigen. De verdediging is alleen effectiever.

Minimale krachtsinpanning met maximale effectiviteit

Door wetenschappelijk onderbouwde principes met betrekking tot optimale balans, positie, en dynamica / kinetics te gebruiken, is het mogelijk om meer kracht te genereren met minder inspanning, door de juiste spieren te gebruiken voor de juist beweging. Hierdoor kun je dus meer ontspannen tijdens het (grond)gevecht, sneller reageren, je krachten beter verdelen, en verspil je minder energie waardoor ook je concentratie en reflexen beter op peil blijven. Je leert beter gebruik te maken van dynamica en biomechanica voor het gevecht. Deze principes zijn anders dan in de populaire stijlen, maar eenvoudig aan te leren.

Dubbele verdediging en aanval

In het Kurodaiya systeem is de verdediging geen block of slip, maar is elke verdediging tegelijkertijd ook een aanval en elke aanval is tegelijkertijd ook een verdediging. Zo wordt er veel tijd gewonnen en is elke actie sneller en effectiever dan die van een normale tegenstander.

Interruptie en balansverstoring

Een bijkomend voordeel van de voorgaande principes is dat elke aanval of actie van de tegenstander eenvoudig onderbroken kan worden en overgenomen wordt door de eigen aanval, waardoor een tweede aanval niet meer mogelijk is of niet efectief is. De tegenstander kan zijn actie niet afmaken en krijgt zelf geen tijd om te verdedigen.

Bliksemsnelle acties en counters, en zonder benodigde bijzondere lenigheid

De stand, ligging, verdediging, positiegebruik, en technieken die je leert in Kurodaiya zorgen voor bliksemsnelle explosieve acties en counters, vanuit een relatief ontspannen positie. De verdediging is optimaal, zowel staand of op de grond, en hoge schoppen zitten in principe niet in het systeem, omdat ze de tegenstander te veel kansen en voordeel geven. Hierdoor is lenigheid niet vereist (maar natuurlijk wel toegestaan).

Optimale stand, ligging, en vuistzetting

De stand die gebruikt wordt in Kurodaiya zorgt voor een optimale balans en verdedigingsmogelijkheden. De grondligging zorgt voor optimale ontsnappingsmogelijkheden en het vermijden van het moeten ondergaan van submissies. Ook maakt het het toepassen van overname technieken en het overnemen van de Mount positie makkelijker. De vuistzetting heet de ‘Diamond fist’, zo genoemd vanwege de karakteristieke houding en de keiharde impact, die licht doet denken aan de kwaliteiten van een vuistgrote diamant. Deze vuistzetting is veel steviger en stabieler en heeft meer impact dan de traditionele ‘rechte’ vuistzetting in de meeste vechtsporten. de kans op blessure aan je pols blijft minimaal.

Betere verdediging tegen hoeken, ellebogen, knieën

De biomechanische principes van Kurodaiya worden ook op de verdediging tegen hoeken, ellebogen en knieën toegepast, zodanig dat je niet hoeft te blocken, je niet hoeft te ontwijken (duiken, slippen,..) of incasseren, en de eigen balans wordt niet verstoord. De counter is bliksemsnel en maakt direct korte metten met zowel de aanval als de verdediging van de tegenstander.

Betere verdediging tegen low kicks

Low kicks worden in het Kurodaiya systeem niet opgevangen met een korte block, maar ofwel volledig ontweken, zonder positie of balansverlies, ofwel onderbroken door de eigen verdediging/aanval. De tegenstander zal zijn schop niet af kunnen maken en zelf kun je optimaal gebruik maken van zijn balansverstoring. Deze counters zijn zeer effectief.

Betere verdediging tegen high kicks

High kicks worden niet opgevangen met het lichaam maar onschadelijk gemaakt, en het been van de aanvaller wordt tegen hem gebruikt, waardoor optimaal gebruik gemaakt kan worden van zijn balansverstoring en hij meteen in een submissie op de grond kan worden gepind, als dat gewenst is.

Optimale aanvals / impact hoek

Door de Kurodaiya vuistzetting is elke rake stoot effectiever dan een standaard stoot. Je kunt je tegenstander en zijn afstand en positie beter controleren en manipuleren. Ook maakt deze vuistzetting andere aanvalshoeken mogelijk, en gebruikelijke aanvalshoeken effectiever. Je leert om geen tijd en energie te verspillen aan minder nuttige raakpunten, maar volledig te focussen op alleen de meest kwetsbare en effectieve raakpunten. Hierdoor neemt de kans op het maken van KO’s en het ‘breken’ van de greep in submissies drastisch toe. Op de grond heb je nog steeds genoeg ruimte (je hebt nauwelijks ruimte nodig) om de stoten effectief toe te passen, en om de snelle submissies en take-overs van Kurodaiya uit te voeren.
De Kurodaiya Tactical fighting systeem is GEEN combinatie van andere al bekende stijlen of systemenen de technieken zijn origineel en gepatenteerd. Het systeem en de technieken kunnen gebruikt worden als tactische aanvulling op je eigen vechtsport. Het kan zijn dat van een afstand de technieken gelijkenis vertonen met bestaande vechtsport of vechtkunststijlen, maar dit is niet het geval. Kurodaiya is een volledig systeem met unieke onderliggende principes en door professionals geteste strategieën, tactieken, en technieken.

Kom voor een uitgebreide uitleg of een proefles naar onze hoofdlocatie.

Ervaren is geloven!