Basic Principles of Kurodaiya

The philosophy of Kurodaiya

Biomechanical Proces Kurodaiya

KTEC

KURODAIYA TRAINING, EDUCATION & CONSULT

Geweld eindigt waar respect begint ©

KURODAIYA “De revolutie in Martial Art”

Kurodaiya Mental Empowerment

Vergroot geloof in eigen kunnen

Boost your selfconfidence

Een Kurodaiya training geeft je MENTAL EMPOWERMENT.  Het zelfvertrouwen  krijgt hierdoor een gigantische boost. Het biomechanisch proces, waarop de principes zijn gebaseerd, stelt je in staat de juiste spieren te gebruiken voor de bewegingen die je nodig hebt, vanuit een natuurlijke, non agressieve houding. Vanuit deze houding ben je in staat om met minimaal contact, beweging en kracht, de grof motorische bewegingen te controleren en de persoon uit zijn balans te brengen, waardoor een vervolg aanval niet meer effectief uitgevoerd kan worden. Het maakt niet uit wat voor persoon tegenover je staat. Het mag een in een vechtsport getrainde persoon zijn of een ongetrainde persoon. Dit versterkt het zelfvertrouwen. Als je Kurodaiya beoefent, kan je meedoen aan alle wedstrijdsporten, zoals Karate,(semi of full contact)Boksen, Kickboksen, MMA en Grappling, zonder dat je afzonderlijk verschillende vechtsporten hoeft te beoefenen.

Kurodaiya is uniek

Biomechanisch proces

Wat maakt dit uniek

Innovatief en revolutionair door toepassing van het biomechanisch proces van het menselijk lichaam. Je hoeft geen kickboksen , boksen,  Karate, Judo etc. te beoefenen om je hiertegen  te kunnen verdedigen. Kurodaiya beoefenen is genoeg. Een non agressief, communicatieve houding voorkomt 50% van de aanvallen en geeft je een mentale rust waardoor de adrenaline boost achterwege blijft. Respectvol, Non agressief, de-escalerend en 100% proportioneel (volgens de wettelijke vereisten). Kurodaiya werkt direct naar een de-escalatie vanaf de eerste reactie.

ONZE TRAINING

INNOVATIEVE en REVOLUTIONAIRE

ONTSPANNEN EN EIGEN TEMPO

Bij KTEC wordt een verscheidenheid aan innovatieve sporten aangeboden. Je kan op je eigen tempo in een comfortabele  en flexibele sfeer de trainingen volgen. KTEC is de enige die trainingen verzorgt in het INNOVATIEVE en REVOLUTIONAIRE, gepatenteerde zelfverdediging / vechtsysteem KURODAIYA. Alle activiteiten zijn bedoeld om sociaal maatschappelijke problemen aan te pakken op het gebied van Sport, Veiligheid en Welzijn, gebaseerd op principes en filosofie van KURODAIYA “The next generation selfdefense/fight system”. Wij maken personen bewust over hun eigen veiligheid  en welzijn door steeds innovatieve programma’s te ontwikkelen wat in een zeer korte tijd aan te leren is. Een gezond geest in een gezond lichaam door bewuster met het lichaam om te gaan. Met minimale belasting van je lichaam maximaal resultaat behalen. Bij KTEC kunt u op uw eigen tempo ervaren wat het nut is en de mogelijkheden zijn van sporten op een innovatieve manier in een  comfortabele en flexibele sfeer. Ervaren is geloven!

Kurodaiya wordt ook wel de “twee vingers” systeem genoemd omdat het gebruik van 2 vingers jou in staat stelt om met minimaal kracht, minimaal contact en minimaal beweging te handelen, wat kenmerkend is voor dit systeem

De principes komen voort uit de toepassing van het biomechanisch proces in het menselijk lichaam.

Innovatief  bewustwording (fysieke en mentaal) op het gebied van
Preventie, Sport, Veiligheid en Gezondheid
Massage, Vechtsport, Zelfverdediging, Yoga, Indian Club training, Respectvolle Confrontatie, Geweldmanagement, De -escalerend handelen, Houding Correctie.
Opleiding tot KURODAIYA INSTRUCTEUR in één van onze modules

De filosofie van Kurodaiya is ontwikkeld door inspiratie uit het Indiase epos “MAHABHARAT”, waarin de held Arjuna laat zien dat je RESPECT kunt krijgen door non – agressief, 100% proportioneel en de-escalerend op te treden als je met geweld en agressie te maken hebt.

Dit is het onderdeel van Kurodaiya, speciaal ontwikkeld voor  professionals met een verhoogd risico geweld en agressie tijdens werkzaamheden. Deze training omvat leren omgaan met geweld en agressie door non -agressief, de-escalerend en 100% proportioneel op te treden. Het Kurodaiya Geweldmanagement Programma (KGP) is een “werkgerelateerde training”waarbij mentaal en fysiek weerbaarheid in elkaar zijn verweven waardoor het gewenste resultaat bereikt wordt en  het zelfvertrouwen extra wordt versterkt.. (Geweld eindigt waar respect begint!) Alle  op maat gesneden programma’s kunnen gemakkelijk als aanvulling aan bestaande beroeps- of bedrijfsprotocollen, beleid of specifieke behoefte van de doelgroep gezien worden.

Door het beoefenen van Kurodaiya krijgen kinderen, vrouwen en mannen  in een zeer korte tijd meer zelfvertrouwen en zullen meer durven om voor zichzelf op te komen als ze te maken krijgen met agressie of pesterijen, zowel op het werk, op straat (speelplein) als op school. Mochten ze te maken krijgen met fysieke agressie, dan zullen ze zichzelf effectief kunnen verdedigen, ook tegen sterkere tegenstanders. Ook worden de lichaamshouding en ontwikkeling van motoriek goed in de gaten gehouden en bijgestuurd daar waar nodig is. Mentale en lichamelijke ontwikkeling worden hierdoor versterkt en bevorderd.

De hoofdvestiging van (KTEC) Kurodaiya en KIF (Kurodaiya International Federation) bevindt zich in Nederland. KIF is het overkoepelende orgaan voor KTEC en Kurodaiya Geweldmanagement. KIF zorgt voor accreditatie en erkenning van certificaten en diploma’s van Instructeurs, Budo leraren en Docenten Geweldmanagement.