Kurodaiya is “the next generation” zelfverdediging/vechtsysteem, ontwikkeld en opgericht in Nederland door Krishna Gopal (Surinaamse Hindoestaan) . De oprichter is ge-inspireert geraakt door de religieus en filosofisch epos “Mahabharat” uit India. De slogan “geweld eindigt waar respect begint”  en de principe van Mahatma Gandhi “non agressief, de-escalerend, 100% proportioneel” is hieruit afgeleidt.

Kurodaiya is een praktisch internationaal zelfverdedigingssysteem dat gebaseerd is op de toepassing van het biomechanisch proces in het menselijk lichaam. Dit biedt een klein aantal technieken die door vrijwel iedereen aangeleerd kan worden. Het is niet gelijk aan andere systemen/stijlen en of technieken, maar qua ontwikkeling een paar stappen verder. Het t Biomechanische proces van het menselijk lichaam, reguleert de balansbeheersing en verstoring, van het lichaam. Er wordt niet geblokt, maar de voorkeur wordt gegeven aan begeleidend, controlerend en de-escalerend verdedigingen en counters,  die een balansverstoring veroorzaken, waardoor een vervolg aanval niet meer effectief is. Binnen Kurodaiya vechten we niet om ons te verdedigen, maar we volgen de aanval en controleren de grof motorische bewegingen van een persoon om ervoor te zorgen dat hij/zij geen vervolg aanvallen kunnen plaatsen. Daarna kun je je handelingen verder uitvoeren naar gelang de behoefte om je veilig te voelen.(non agressief en proportioneel).

Dit gebeurt door de juiste spieren te gebruiken voor de juiste handeling. Hierdoor heb je minimaal spier aanspanning nodig, hoef je  minimaal contact te maken en minimaal te bewegen om jezelf optimaal te kunnen verdedigen. Als je teveel kracht gebruikt, gaat het tegen je werken. Je kracht wordt je vijand! Als je onnodige bewegingen maakt, raak je uit balans en kan je niet optimaal handelen. Als je te veel contact met je tegenstander maakt, dan maak je hem / haar sterker.

Het Kurodaiya systeem gaat ervan uit dat je altijd een sterkere tegenstander hebt, die sneller is en vele aanvallen achter elkaar zal doen. In de praktijk heb je maar een fractie van een seconde om te reageren op een aanval met een verdediging of een tegenaanval.

Kurodaiya betekent letterlijk zwarte diamant. Een diamant in originele staat is in feite zwart. Door het te slijpen, kan men vele facetten creëren. Zo is het met de technieken van Kurodaiya. Ze zijn onderhevig aan veranderingen.

Het Kurodaiya systeem maakt onderscheid tussen kunst, praktisch zelfverdediging en vechtsporten.

Veel zelfverdediging / weerbaarheid programma’s werken met dummy technieken waardoor ze vaak hun doel missen. Alles wordt nog steeds beoefend in stilstaande situaties. De aanvaller plaats 1 aanval en daarna doet hij niets met de andere hand of de benen. Dit is niet realistisch. Meestal zal er nog altijd een reactie plaats vinden  op elke willekeurige (snelle) actie van de verdediger. Je zult verplaatst worden en elke beweging heeft een doel. Er zullen meerdere aanvallen plaatsvinden. Het blijft niet bij die ene handeling.

Alles wordt beoefend in beweging, zoals het in werkelijkheid gebeurt.

Iedereen zal baat hebben bij de technieken van het Kurodaiya programma omdat ze zeer praktisch en effectief zijn en daardoor zeer realistisch. Het is in zeer korte tijd aan te leren en uit te voeren en toe te passen in de praktijk.

Kurodaiya is :

  • Innovatief en revolutionair
  • De-escalerend en 100% proportioneel (binnen de wet)
  • Hanteert de ALPHA FACTOR (NON agressief overwicht)
  • Prestatieverhogend voor vechtsporters
  • Gebaseerd op innerlijke rust in conflicten en geweldsituaties
  • Gebaseerd op wetenschappelijke principes van Bio-Mechanica Getest en geperfectioneerd in real-life (straat) geweldsituaties

Met de Kurodaiya technieken heb je geen jarenlange training nodig om je optimaal te kunnen verdedigen. Lees de testimonial pagina.

Kurodaiya maakt gebruik van het banden systeem zoals in de traditionele Japanse stijlen!

Neem contact op voor meer informatie.

Contact

Schinkelsebaan 1

2908 LE Capelle aan den IJssel

+31 (6) 55801701